• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Project Pepper (4)

Merken
Project Pepper fair trade witte kampot peper
€17,20
Project Pepper peper- of zoutmolen
€38,45
Project Pepper fair trade zwarte kampot peper
€15,70
Project Pepper fair trade rode kampot pepers
€17,20
Toon 1 - 4 van 4

Project Pepper

Alle producten zijn handgemaakt en vervaardigd van natuurlijke materialen. Daarom is geen enkel product precies hetzelfde. Kleur, textuur en vorm kunnen iets afwijken. Maar dat maakt elk product van Project Pepper juist uniek!

Kampot peper heeft in 2010 als eerste Cambodjaanse product een beschermde geografische status (GI of Geographical Indication) gekregen.

Het klimaat en de speciale samenstelling van de bodem zorgt voor een unieke smaak die kenmerkend is voor de regio. We kunnen daarom zeggen dat Kampot peper de champagne of Parmigiano-Reggiano van Cambodja is.

We vinden het erg belangrijk dat de boeren die deze prachtige peper verbouwen een eerlijk en leefbaar loon krijgen voor het werk dat ze doen. Daarom importeren we de peper zelf rechtstreeks van een familiebedrijf in de provincie Kampot. De boeren werken niet met chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest, wat het werk een stuk veiliger maakt.

Prachtige pepermolens, exclusief bij Project Pepper. De molens worden in Cambodja gemaakt in een werkplaats waar mensen werken die door bijvoorbeeld polio of ongelukken met landmijnen gehandicapt zijn geraakt. Ze worden gratis opgeleid en delen rechtstreeks in de winst van de werkplaats.

De basis is gemaakt van Changkirihout en de ingelegde rand bestaat uit hout van de Cambodjaanse Chhlickboom (donker) en Aziatische pijnboom (licht). Er wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van hergebruikt hout uit bijvoorbeeld oude huizen. De molens zijn ook te gebruiken voor het malen van zout.